Mellows in the Spotlight 🔦

In the Spotlight

Af en toe zetten we een van de Mellows in de spotlight. Zo leer je ze een klein beetje kennen (niet schrikken, het zijn net echte mensen)... Onthullend. Schokkend. Met epische verhalen, zoals altijd. 😎

Ook lid worden van onze toffe club? Hier kan dat.

Pascal Rijnberg

Ik ben Pascal Rijnberg, ik ben 34 jaar en ik woon in Sint Annaland. Op 12 september 2012 heb ik m’n eerste mountainbike gekocht, want ik wilde aan m’n conditie gaan werken. Eerst ben ik gaan fietsen in de Zeeuwse polder, maar had al snel in de gaten dat mountainbiken in het bos veel leuker is. Ik was daarom regelmatig in de regio Bergen op Zoom. Sinds 2014 fiets ik met de Mellowbikers. Voordeel is dat je een stok achter de deur hebt om te gaan fietsen. In je eentje komt het er vaak niet van. Ander voordeel van de Mellowbikers is de ongedwongen sfeer. Vriendschappelijk samen een rondje fietsen zonder prestatie verplichting. Het is ook beetje een vriendengroep.

Hoogtepunten van onze club zijn voor mij de campingweekends naar Limburg, Ardennen en Luxemburg. Prachtige ritten en altijd supergezellig. En de Enduro trips naar de Alpen. Dat is ook een jaarlijks terugkerend feestje.

Ik ben ook bestuurlijk actief geweest bij de Mellowbikers: 7 jaar lang was ik penningmeester. Ik heb een financieel administratieve achtergrond, dus de functie paste goed bij mij. Ook een bijzondere ervaring. Het geeft een gevoel dat je wat terug doet voor club. Ik heb het altijd met plezier gedaan.

Toen ik stopte als penningmeester bleek ik het langstzittende bestuurslid ooit. Sindsdien fietsen de Mellowbikers ieder jaar de Pascal Classic met rode baarden, tot grote hilariteit van andere bosrecreanten. De kroon op mijn Mellowbikers carrière.

Totaal heb ik nu 3 mountainbikes. Allereerst m’n Trek Fully. Dat is m’n favoriet en ideaal voor Enduro ritjes, maar ook om comfortabel over de Brabantse Wal te cruisen. Daarnaast een fatbike die sinds het NKSS een single speed is. En mijn eerste mountainbike heb ik ook nog steeds.

Ik kan alle mountainbikers in de regio aanraden lid te worden van de Mellowbikers. Het is gewoon gezellig om te genieten van onze gezamenlijke hobby en van de natuur. Andere reden is natuurlijk het Let’s Ride Beer. Mooi dat we hiermee begonnen zijn. Er is alleen 1 probleem: als je met een groep vrienden bent is de doos zo leeg. 😉


Bart van der Borst

Mijn naam is Bart van der Borst. Ik ben 45 jaar en woon in Bergen op Zoom. In 2009 ben ik met aantal andere MTB-ers in de regio begonnen met de Mellowbikers. We gingen vaak samen in het donker in het bos fietsen met verlichting. Toen kwam het idee voor een Nightride. Ivm aansprakelijkheid is besloten een vereniging op te richten. In 2011 hebben we de Mellowbikers officieel opgericht. Een aantal van de oprichters is nog steeds lid.

Mijn passie voor de mountainbike begon al op jonge leeftijd. In m’n lagere schooltijd heb ik met al m’n spaarcentjes een mountainbike gekocht. Een model van zeer matige kwaliteit, dus ik was er regelmatig mee aan het sleutelen. Op m’n 16e had ik mijn eerste echte mountainbike: Specialized Rockhopper Comp FS. Ik deed toen ook mee aan MTB wedstrijden. Bij m’n eerste wedstrijd in Calfven werd ik laatste. Ik was ook een van de jongste. Daarna werd ik steeds beter en heb nog bij de elite gereden, o.a. met Bart Brentjens. Bij de junioren nog eens 10e geworden bij het NK. Sinds ik ben gaan werken ben ik gestopt met wedstrijden. Wel ben ik altijd blijven mountainbiken.

Mijn 2e grote passie is het maken van wielen. Ik heb MTS en heb een tijdje in een fietswinkel gewerkt, maar het maken van wielen heb ik thuis proefondervindelijk geleerd. M’n eerste wiel viel meteen uit elkaar, maar had al snel in de gaten hoe het moest. In de eerste jaren heb ik vooral wielsetjes gebouwd voor fietsmaatjes, veelal in ruil voor een bierpakket. Later ben ik voor mezelf begonnen: Bart4Bikes. Onderhoud en het maken wielen. Eerst alleen ’s avonds. Nu combineer ik het met een parttime baan. Het is mooi dat ik van m’n hobby m’n beroep heb kunnen maken.

M’n favoriete mtbmerk is Ritchey! De mede grondlegger van het mtb-en, de producent van de eerste in serie geproduceerde mtb’s en een levende legende. Eigenlijk moeten we weer eens een filmavond organiseren en Klunkerz kijken. De Orbea mag er ook zijn, mijn long-covid revalidatie therapeut 😏


Monique Toonen

Ik ben Monique Toonen, 55 jaar en getrouwd met Rob. Wij hebben 2 dochters en een zoon. Zij zijn alle 3 geen fietsfan maar wat niet is kan nog komen!

Ik mountainbike nog niet zo lang. Ik denk dat ik tot half jaar geleden nog nooit op een zandpad had gefietst. Door Rob ben ik gaan mountainbiken. Wij fietsen in de vakantie Tour de France cols. Om een beetje conditie te houden moeten we in NL ook fietsen. Maar ik vind rondjes op het asfalt trappen een beetje saai dus opperde Rob om te kijken of mountainbiken iets voor me is. Ik vind het heel leuk, heel uitdagend en je moet je aandacht er goed bij houden.

Ik zou ook nog wel een keer willen downhillen. We hebben het in Frankrijk geprobeerd, maar het bospaadje vanaf de top van de berg begon heel steil, smal, bochtig en drempelig waardoor ik het toch niet aandurfde. Maar wie weet wat in het vat zit, verzuurt niet.

M’n meest gênante moment op de MTB? Pfff waar zal ik beginnen….. te hard kamikaze op col de Kragge of dennentakjes happen in de Ardennen en dat ik mijn fiets halverwege de berg kon gaan halen. Maar al doende leert men. ⛰️

Met wie ik zou willen verdwalen in het bos? Dat kan ik heel goed zelf want ik heb een oriëntatie van lik mijn vestje, maar dan zou het leuk zijn als het samen met Brad Pitt was.

Bier, Biken of BBQ? Als ik bier ook als wijn mag lezen dan vind ik alle 3 toppertjes. 🍷


© 2023 – Mellowbikers: de enige volledig op mtb gerichte vereniging op de Brabantse Wal!


Mellowbikers | Middelland 4 | 4617 MH Bergen op Zoom | info@mellowbikers.nl | www.mellowbikers.nl Rekeningnummer: NL28RABO 0153125497 | BTW-nummer: NL850834491B01 | KvK-nummer: 53313836